Activiteiten overzicht

Cursussen, opleidingen en workshops

Volg een klimcursus in de hal of rots, een praktische workshop over bijvoorbeeld bergwandelen of reddingstechnieken of word kliminstructeur.

Opleidingen

Sportklimbegeleider

Wil je anderen laten kennismaken met sportklimmen en sportklimactiviteiten begeleiden? Volg dan een opleiding tot Sportklimbegeleiders (SKB2) voor het outdoor klimmen zodat je verenigingsactiviteiten van de Regio kan begeleiden.

Als SKB2 zul je altijd onder begeleiding/verantwoording van een zelfstandig instructeur instructie geven aan cursisten door ermee te gaan klimmen in de rotsen of op de klimmuur.

Wij bieden je daarvoor een zeer praktijk gerichte opleiding waarin de noodzakelijke theorie niet wordt vergeten. In het curriculum van de gemoderniseerde NKBV opleiding wordt sterk de nadruk gelegd op didactische vaardigheden. Tevens wordt de opleiding per deelnemer op maat gemaakt afhankelijk van de individuele voorkennis en vaardigheden. De opleiding zal merendeels plaatsvinden door middel van leerstages tijdens de verenigingscursussen en klimweekenden.

Sportklimbegeleiders kunnen na het behalen van hun diploma in NKBV verenigingsverband door de Regio worden ingezet voor rotsklimweekenden in België en de rotsklimcursussen.

Instapniveau

Het instap niveau is minimaal 4de graads in Belgie voorklimmen met minimaal 2 jaar ervaring als voorklimmer.

Voorwaarden

Dat je minimaal 2-3 jaar als instructeur actief zal zijn binnen de regio Rotterdam.

 

Zoek deze activiteit op in de agenda