Fontainebleau 2022

Vorige

Hemelvaart Fontainebleau

Het kon weer. We zijn weer tijdens het hemelvaartweekend naar Fontainebleau geweest.

Hemelvaart Fontainebleau

Het kon weer. We zijn weer tijdens het hemelvaartweekend naar Fontainebleau geweest.

Begin dit jaar waren er verschillende leden die zich afvroegen, zouden we dit jaar, nadat het wegens Corona twee jaar niet heeft kunnen plaatsvinden, weer met de regio en een grote groep bekenden naar Fontainebleau kunnen?

Inmiddels was de vertrouwde camping Les Prés in Grez-sur-Loing al 1,5 jaar niet meer van Carol en Bertrand. Het was dus maar de vraag of we na bijna 20 jaar wel en 2 jaar niet, ons eigen veldje konden krijgen.

Ook was er een grote vraag gerezen, hoe het zat met de kosten voor de reservering van de camping. Om een bestuurlijke beslissing voor te zijn, heeft een zeer gewaardeerd lid besloten om de reserveringskosten van een heel veld voor te schieten en ook met een zeer gewaardeerd oud bestuurslid de organisatie op zich te nemen. Met dank aan hun beiden.

Maar helaas, onze “eigen veld” was reeds gereserveerd door een klimclub uit Gent. We konden wel op een ander gemeenschappelijk veld staan.

Uiteindelijk zijn er een man of 80 mee geweest, terwijl wel bij 60 man al uit de kosten waren. Het veld was dan ook aardig vol. Gelukkig was er ook een aanzienlijk grote groep die niet eerder mee was geweest. Voor hen was het even wennen aan de gebruikelijke rituelen, maar zij verhoogden ook de dynamiek binnen de oude garde.

En een ander geluk, op het laatste moment moest de klimclub uit Gent afzeggen, waardoor wij toch op ons eigen veld konden staan.

Eenmaal aankomen in Bleau voelde het voor de meeste mensen zeer vertrouwd aan. Lekker ’s ochtends wandelen naar de bakker en in de rij staan of toch maar besluiten om bij een andere bakker brood te halen, en ellenlange discussies naar welk klimgebied er deze dag weer gegaan zou worden en ‘s avonds in kleine clubjes koken.

Maar natuurlijk ook heerlijk boulderen en spelen voor kinderen op de stenen, in het bos en in het zand.

Het bestuur heeft besloten dat in 2023 Hemelvaart Fontainebleau gewoon weer deel uitmaakt van de regio activiteiten. Er zal wel een kleine verandering zijn. Je kan je gaan opgeven via de site van regio. Wil je je opgeven voor volgend jaar, dan kan dat vanaf het vierde kwartaal van 2022. Geef je zo snel mogelijk op, want vol is vol. En hoe meer mensen zich opgegeven, hoe sneller we reservering kunnen omzetten in een boeking, waardoor we zeker weten dat Fontainbleau 2023 door kan gaan.