Familieweekend in Hotton 2022

Vorige

Op 2 en 3 juli was er eindelijk weer een familieweekend. Met 18 man, bestaande uit 5 families en enkele losse klimmers zat het weekend bijna vol. Uiteindelijk waren er 10 volwassen en 8 kinderen. Het was uiterst gezellig en iedereen heeft genoten van het klimmen, de barbecue en het spelen in de Ourthe. Het verzoek was om het volgend jaar weer te organiseren. Daar zullen we als regio vanzelfsprekend onze uiterste best voor doen.

Twee van onze jeugdige klimsters vertellen hieronder wat ze er zelf van vonden en wat ze hebben geleerd.

Dit vonden Anne en Loes ervan!

 

Op 2 en 3 juli gingen we naar Hotton voor een klimweekend. Zaterdagochtend kwamen we aan. In dit stukje tekst vertellen we daar wat over!

Om bij het klimgebied te komen, moest je een paar paadjes door het bos volgen. In een boekje (red: klimgidsje) kon je dan kijken naar welke plateau (red: massief) we gingen en voor welke routes daar haken hingen. We kwamen aan bij het plateau dat we uitgekozen hadden. Een instructeur legde de regels uit: Je moest bijvoorbeeld een helm op als je bij de rots kwam, maar niet bij de picknickbank en dat soort dingen. Een paar mensen gingen voorklimmen en nadat er een paar touwen opgehangen waren mochten we gaan klimmen. Toen het tijd was om terug te gaan gingen de volwassen die mee waren. Zij wisten hoe het ombouwen ging, zodat je de touwen dan naar beneden kon trekken. We kwamen aan bij de camping en we gingen naar het veldje waar we de tenten neer moesten zetten. Er was naast de camping ook nog een rivier die heel ondiep was. Daar gingen we samen met Vera (mijn nichtje) en Kim zwemmen. Het was heel leuk want er was ook een klein stukje met stroming. Die avond gingen we barbecueën: het was heel lekker. De volgende ochtend gingen we weer naar het klimgebied!

 

Wat heb ik geleerd?

Loes: Ik heb ook geleerd hoe je een route op moet zoeken. Wanneer je goed naar de tekeningen in het gidsje en naar de rotsen kijkt, kan je de rots waar je naar kijkt herkennen. Ik heb ook voor het eerst voor geklommen dat was ook heel leuk. Ik heb ook geleerd meer op mijn voeten te vertrouwen.

Anne: Na eerst wat routes naklimmen, heb ik ook een paar routes voor geklommen en dat was heel leuk. Loes en ik willen graag een keer ons KVB (red: klimvaardigheidsbewijs) halen dus daar hadden we nog even voor geoefend.

 

Wat vond ik ervan?

Anne: Ik vond het heel leuk en ik ook veel nieuwe dingen geleerd. Ik hoop ook dat we snel nog een keer gaan.

Loes: Ik vond het heel leuk, omdat het heel gezellig was. Ook heb ik heel veel geleerd. De instructeurs waren heel erg aardig. En het eten was ook heel lekker en de camping was ook leuk. Ik vind het wel heel jammer dat het maar twee dagen waren, want ik had nog wel een paar dagen door willen klimmen!