Klimweekend Beez

Klimweekend Beez

Vindt plaats op tot en met

Klimmen in de achtertuin van Namur..
Let op Covid richtlijnen van toepassing!

Na Freyr zijn de rotsen van Marche-les-Dames (Beez) het grootste klimmassief van België. Vanuit historisch hoogpunt worden de rotsen van Beez en Marche-les-Dames als een groot massief beschouwd. Het massief is echter onder te verdelen in drie sectoren: de rotsen te Beez, de rotsen van het militaire kamp en de rotsen achter het station. De rotsen strekken zich enkele kilometers uit langs de Maas, net stroomafwaarts van Namen. Net zoals alle rotsen in België bestaan de rotsen van Beez uit kalk. In Beez vindt je hoofdzakelijk korte routes. De structuur van de rots zorgt voor veel grotere grepen, maar ook voor vele kleinere vingergaatjes. Een van de grotere wanden, De Pink Floyd Wall, bestaat uit een rij gemakkelijke viertjes, prima geschikt voor een aanstormend klimmer.

 
Beez

Het gebied
Het gebied ligt aan een drie parallele verbindingswegen. Een spoorrail, daarnaast een autoweg, die weer langs de Maas loopt. Door het vele auto- en treinverkeer zijn touwcommando's soms moeilijk te verstaan. Zeker bij de langere routes. De behaking is over het algemeen goed, je moet wel letten op oudere haken.

De rotsen
Gesteente: kalksteen
Aantal routes per moeilijkheidsgraad:
3: 23 ; 4: 97 ; 5: 194 ; 6: 144 ; 7: 19 ; 8: 2

Routebeschrijving
E411 richting Namen. Afslag 14, bij rotonde N959 richting Marche les Dames / Beez volgen. Bij de T-splitsing rechts en na de (lelijke) appartementen linksaf. Na de tunnel onder de snelweg door beneden bij het water linksaf, langs het water. De weg ca. 2 km volgen. De rotsen en de parkeerplaats liggen links van de weg.

Info: klimmen@rotterdam.nkbv.nl

LET OP: a.u.b. eerst inloggen met je NKBV lidnummer en mijn NKBV wachtwoord.

Waarom? Zo zijn al je gegevens automatisch ingevuld en kunnen we indien van toepassing controleren of je verzekering en klimjaarkaart in orde zijn.